28 de maig 2007

SANT torne-m'hi...


Ja veig que molts de vosaltres us esteu posant les piles amb això dels blocs, doncs bé, avui que casualment torna a ser dia post-electoral he decidit tornar a escriure-hi, i esperem que aquesta vegada vagi de debò. Fa unes setmanes vaig estar a Roma amb l'Antoni i el Gerard, i abans d'anar-hi vaig pensar que segurament en tornant potser valoraria més el dia a dia de la meva ciutat, Barcelona, la gestió que s'ha dut a terme, allò que ens ofereix, més enllà de la sensació quotidiana de ciutat que gira l'esquena als seus ciutadans, que amaga darrera una façana de pulcritud i ordre la cara més amarga de l'individualisme i de la solitud.
Però després de quatre dies de donar voltes i més voltes per Roma( gràcies Antoni per portar-nos on ens vas portar), vaig tenir la sensació que era en una ciutat on, malgrat un tràfic caòtic i un cert toc d'impresentabilitat, l'aire era més fresc i on es respirava una miqueta més de llibertat que a casa meva. Coses tan simples com el fet d'estar assegut a una plaça plena de gent a les 3 del matí d'un diumenge amb una cervesa a la mà, sense crits ni festa i una noia llegint tranquil·lament sota la llum d'una farola, em van fer obrir una miqueta més els ulls. Vaig pensar que potser a cops de grans esdeveniments la nostra ciutat i la gent que hi vivim hem anat perdent any rera any aquell aire mediterrani que diuen tenia a finals dels 80 principis dels 90, i del qualara ja ningú se n'orgulleix , més aviat al contrari, molts el repudien i el volen enterrar.

4 comentaris:

Antoni-Ítalo ha dit...

mua!
No saps la pasta què em va costar contractar a tot el personal de la plaça per tal que tinguessin un comportament cívic!

Anònim ha dit...

És curiós a Vitòria també vaig viure una cosa semblant i vaig tenir la mateixa sensació. Però és diferent, és una vila molt estudiantil.

welcome back!!

Anònim ha dit...

Extraordinari! Siusplau continua, les pauses "intermitents" de mig any s'han d'abolir. M'ha agradat molt el post. Endavant Arnau.

gerard ha dit...

ei arnau, de rebot he arribat al teu bloc. bueno, ens anem llegint ;)